3426 nieuwe besmettingen, aantal opnames blijft dalen

Het afgelopen etmaal zijn er 3426 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat ligt boven het weekgemiddelde van 3138 besmettingen per dag. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is woensdag voor de tiende dag op rij gedaald.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Dat blijkt uit de laatste dagcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Woensdag werden nog 2794 nieuwe coronagevallen geregistreerd, dinsdag waren het er 2531. Dat was het laagste aantal sinds begin februari, toen een aantal teststraten vanwege het stormachtige weer gesloten bleven. Hoewel de besmettingscijfers donderdag relatief hoog uitvallen, lijkt het over het algemeen de goede kant op te gaan. In een maand tijd is het aantal wekelijkse nieuwe coronagevallen meer dan gehalveerd.

In Amsterdam zijn de afgelopen 24 uur 134 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is iets minder dan een dag eerder, toen 151 positieve tests werden gemeld.

Ziekenhuizen

Het aantal patiënten dat met corona in het ziekenhuis ligt is voor de tiende dag op rij gedaald. Op dit moment worden er in totaal 1512 coronapatiënten behandeld in het ziekenhuis. Van hen liggen er 541 op de intensive care en 971 op de verpleegafdelingen. Dinsdag waren dat er 1681 in totaal, van wie 579 op de ic en 1059 op de verpleegafdelingen.

Het aantal ziekenhuisopnames is de afgelopen weken snel gedaald. De afgelopen week werden 830 mensen met Covid-19 opgenomen, ongeveer een derde minder dan een week eerder.

Sterfgevallen

De afgelopen 24 uur zijn er 16 meldingen binnengekomen van mensen die zijn overleden aan de gevolgen van Covid-19. Dit betekent niet per definitie dat deze mensen ook in deze periode zijn overleden, cijfers worden soms met vertraging doorgegeven.

In totaal zijn er in Nederland nu iets meer dan 17.500 mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus.

Meer over