2606 nieuwe besmettingen, opnieuw minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Tussen dinsdag- en woensdagochtend zijn er 2606 nieuwe coronabesmettingen gemeld – dat ligt onder het zevendaags gemiddelde van 2910 besmettingen per dag. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is opnieuw afgenomen.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het weekgemiddelde van 2910 nieuwe gevallen per dag is het laagste aantal sinds september vorig jaar. Het aantal besmettingen ligt wel iets hoger dan de afgelopen dagen. Dinsdag werden 2530 nieuwe besmettingen gemeld, maandag 2134.

Amsterdam

In Amsterdam zijn er het afgelopen etmaal 123 nieuwe besmettingen vastgesteld. Ook dat zijn er meer dan de afgelopen dagen, toen er 70 (dinsdag) en 84 (maandag) nieuwe besmettingen werden geregistreerd.

Ziekenhuis

De dalende trend in de ziekenhuizen zet door. Momenteel liggen er nog 1189 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis, van wie 420 op de intensive care. Dinsdag waren dat er nog 1240, van wie 447 op de intensive care.

Uit de weekcijfers, die dinsdag werden gepubliceerd, bleek al dat het aantal coronapatiënten dat moet worden opgenomen afgelopen week met 36 procent is afgenomen.

Sterfte

Ook het aantal mensen dat sterft aan de gevolgen van corona neemt af. Het RIVM registreerde de afgelopen 24 uur twaalf nieuwe sterfgevallen, dinsdag waren dat er negen, maandag acht.

Dit wil niet zeggen dat deze personen ook daadwerkelijk op die dag zijn overleden. Sterfgevallen worden soms met enige vertraging doorgegeven aan het RIVM.

Meer over