13.844 nieuwe coronagevallen, laagste aantal sinds 14 november

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft snel dalen. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 13.844 positieve tests geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 14 november, bijna een maand geleden.

ANP
null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde in de afgelopen zeven dagen 121.630 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 17.376 bevestigde besmettingen per dag. Dat is het laagste niveau sinds 17 november. Het gemiddelde daalt voor de achtste dag op rij.

Het totaal over de afgelopen week, de 121.630 positieve tests, ligt zo’n 20 procent lager dan het totaal over de week ervoor. Dat is de snelste daling op weekbasis sinds 9 augustus.

Weer iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

In de ziekenhuizen liggen maandag in totaal 2748 coronapatiënten, veertien minder dan zondag. Op de intensive cares daalde het aantal coronapatiënten met twaalf tot 630. Op de verpleegafdelingen liggen 2118 patiënten met covid. Dat zijn er twee minder dan een dag eerder.

Het afgelopen etmaal zijn er 29 nieuwe patiënten met corona opgenomen op de ic’s. Op de verpleegafdelingen werden 183 nieuwe covidpatiënten binnengebracht. Dat is de laagste instroom in ruim een maand tijd. Het LCPS gaf vorige week aan dat de instroom van patiënten met corona over zijn hoogtepunt heen is.

Meer over