Nieuws

1040 nieuwe besmettingen, daling weekgemiddelde zet door

Het afgelopen etmaal zijn er 1040 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd bij het RIVM. Daarmee daalt het weekgemiddelde naar 1179. Ook de ziekenhuisbezetting met coronapatiënten is opnieuw gedaald.

Het Parool
Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Dinsdag waren er 1062 nieuwe positieve tests binnengekomen bij het RIVM.

In Amsterdam werden de afgelopen 24 uur 85 besmettingen gemeld.

Ziekenhuizen

Nederlandse ziekenhuizen behandelen momenteel nog 605 coronapatiënten. Dat is een daling van 40 patiënten ten opzichte van dinsdag. Maandag lagen er nog 681 patiënten met Covid-19 in de ziekenhuizen.

Op de intensive cares liggen op dit moment 239 coronapatiënten, een daling van 11 patiënten ten opzichte van een etmaal eerder. Er werden 8 nieuwe patiënten op de ic’s opgenomen, maar doordat meer patiënten werden ontslagen of zijn overleden, daalde de totale bezetting alsnog. Het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten op de intensive cares is al een aantal weken relatief laag. Ter vergelijking: precies een maand geleden - op 16 mei - kwamen er in een etmaal nog 26 nieuwe patiënten met Covid-19 op de ic’s bij.

Op de verpleegafdelingen worden 366 patiënten met Covid-19 behandeld. Dat zijn er 29 minder dan bij de vorige melding van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS), op dinsdag.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen als gevolg van een coronabesmetting is woensdag toegenomen met vier. Dit wil niet zeggen dat deze personen ook werkelijk de afgelopen 24 uur zijn overleden. Soms worden sterfgevallen met enige vertraging doorgegeven. Dinsdag werd één sterfgeval gemeld.

In totaal zijn tot nu toe 17.732 aan corona gerelateerde sterfgevallen bij het RIVM geregistreerd.

Meer over