Nieuws

10.345 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal sinds Kerst

Voor het eerst sinds 25 december zijn meer dan 10.000 nieuwe coronagevallen vastgesteld in één dag tijd. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu 10.345 meldingen van positieve tests.

null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Ten opzichte van vorige week zaterdag is dit aantal vernegenvoudigd.

Vrijdag werden een kleine 7000 nieuwe besmettingen gemeld. Een dag eerder lag dit aantal op 5432 positieve besmettingen. Vanwege de snelle toename werd vrijdagavond ene nieuwe persconferentie ingelast, waar demissionair premier Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge nieuwe coronamaatregelen bekendmaakten.

Ziekenhuisopnamen

Hoewel het aantal besmettingen dus snel toeneemt, belanden momenteel weinig mensen door Covid-19 in het ziekenhuis. Het afgelopen etmaal zijn dertien mensen opgenomen, van wie twaalf op de verpleegafdelingen en één persoon op de intensive care.

In totaal liggen nog 205 mensen in het ziekenhuis, van wie 82 mensen op de ic.

Amsterdam

In Amsterdam zijn afgelopen 24 uur 900 positieve coronatests geregistreerd. Dit is het hoogste aantal van alle Nederlandse gemeenten en een toename van 752 procent ten opzichte van een week eerder.

Er is tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend een persoon overleden aan de gevolgen van het longvirus. Dit wil niet zeggen dat deze perspoon ook daadwerkelijk de afgelopen 24 uur is overleden. Soms worden de cijfers met enige vertraging doorgegeven.

Meer over