Zwarte Cross strikt Kaiser Chiefs als headliner

De organisatie van muziekfestival de Zwarte Cross heeft vandaag opnieuw een aantal namen aan het programma toegevoegd. Het festival zal op zaterdag 21 juli worden afgesloten door de Engelse band Kaiser Chiefs.

Coen Brandhorst
Ricky Wilson, zanger van de Engelse band Kaiser Chiefs. Beeld ap
Ricky Wilson, zanger van de Engelse band Kaiser Chiefs.Beeld ap

Het quintet stond al eerder op Lowlands en Pinkpop en is bekend van hits als 'I Predict a Riot', 'Oh My God', 'Ruby', en 'Everyday I Love You Less and Less'. Naast de Britten werden ook de Ierse band The Answer en Normaal vastgelegd.

Eerder al werden de namen van Within Temptation, DeWolff, Asteroids Galaxy Tour, Di-rect, Textures, The Deaf, Frei.Wild, Ben Prestage, Kreator, Beth Hart, Chef'Special, Fiddler's Green en Ill Nino bekendgemaakt. De organisatie belooft binnenkort meer namen bekend te maken.

Dikkie Dik in het Achterhoeks
Gerda Havertong zal op de Theaterweide in het Achterhoeks een verhaal van Dikkie Dik voorlezen. De tante uit Sesamstraat was eerder aanwezig op het festival. Drie jaar geleden gaf ze zichzelf de geuzennaam 'de Zwartste Crosser Ooit'.

Andere nieuwe theaternamen zijn een dansvoorstelling met motoren van De Movers, midwinterhoornblazers spelen Achterhoeks zomerrepertoire, textielwerkplaats 'het Mobiele Naaiatelier' en Afro-robics (ochtendgymnastiek op Afrikaanse muziek). Bekend was al dat onder andere André Manuel, Frédérique Spigt en Leo Blokhuis het theaterprogramma opluisteren.

Het festival wordt van 20 tot 22 juli in het Gelderse Lichtenvoorde gehouden. Kaarten voor het festival zijn reeds te koop.

Meer over