Speciale Editie

Zomer in eigen stad: lees ons themanummer op uw tablet

Het Parool publiceert deze zondag een speciale Digitale Editie op tablet voor abonnees, met als thema ‘Zomer in eigen stad’.

Ronald Ockhuysen
Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool. Beeld Artur Krynicki
Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool.Beeld Artur Krynicki

Bent u wel eens in museum Ons’ Lieve Heer Op Solder geweest? Wanneer genoot u voor het laatst van het uitzicht op de Haparandadam? Recent nog door de duinen van Bloemendaal gewandeld?

Vakantie vieren betekent voor velen op reis gaan naar het buitenland. We pakken de koffers en nemen de Route du Soleil, of vliegen naar de Turkse, Spaanse of Griekse kust. Wie het kan betalen, wijkt zelfs uit naar Thailand, Californië of Zuid-Amerika.

Corona heeft de afgelopen maanden onze levens op de kop gezet. De crisis dwingt ons vaste gewoonten overboord te gooien en onze behoeften te herdefiniëren. Alles moet anders.

Ook ons idee van de zomervakantie moet worden bijgesteld. Uit recent onderzoek blijkt dat de helft van de vakantiegangers dit jaar het liefst in eigen land blijft. Met als gevolg dat we op ontdekkingsreis gaan door de Nederlandse provincies en vooral ook door onze eigen stad. Met als bijwerking dat het besef groeit hoeveel Amsterdam en omgeving wel niet te bieden hebben - zeker nu het culturele leven weer enigszins op gang komt.

In een extra zondagnummer van de Digitale Editie op tablet laat de redactie van Het Parool zien wat er de komende weken allemaal te zien en te doen is. In de wijken en parken, op de podia en in de musea. Mijn advies: durf te dwalen, juist in die vertrouwde, eigen buurt. Want wie ronddoolt, zit altijd op het juiste pad.

Ronald Ockhuysen
Hoofdredacteur Het Parool

Zo leest u de Digitale Editie op uw tablet

De Digitale Editie is gratis te lezen voor abonnees van Het Parool, op dit moment alleen op tablet. Ga op uw tablet naar parool.nl/editie en installeer de app van Het Parool.

Log in op de app door in het servicemenu op ‘Inloggen’ te klikken. Bent u abonnee maar heeft u geen account? Ga dan naar myaccount.parool.nl en maak hier een account aan. Als u dit account heeft aangemaakt en bent ingelogd wordt uitgelegd hoe u uw abonnementsgegevens koppelt.

De app is geschikt voor apparaten met het besturingssysteem Android 5 of hoger en iOS10 en hoger.

Meer over