Ziggo Dome verwijdert reclame voor nieuw album Joey AK

De Ziggo Dome heeft donderdag een advertentie verwijderd voor het nieuwe album van de vorig jaar veroordeelde rapper Joey AK. Op een van de buitenmuren van de concertzaal was groot reclame te zien voor het album Bodemboy.

Jessica Kuitenbrouwer
Volgens Ziggo Dome had de advertentie 'er nooit doorheen mogen glippen'. Beeld Shutterstock
Volgens Ziggo Dome had de advertentie 'er nooit doorheen mogen glippen'.Beeld Shutterstock

Ziggo Dome promootte het album groots op een van de buitenmuren van het gebouw in Zuidoost. Directeur Danny Damman laat aan AT5 weten dat Joey AK’s album is meegegaan in de promotie van een reeks nieuwe albums, waaronder ook de nieuwe plaat van Suzan & Freek, en dat ‘dit er nooit doorheen had mogen glippen’.

Het zou Ziggo Dome voornamelijk te doen zijn om de albumcover van Bodemboy. Daarop poseert een in Arabisch gewaad uitgedoste kleuter met een geweer met twee kogelhulzen aan de voeten.

De ChristenUnie in de Amsterdamse gemeenteraad had het college van burgemeester en wethouders gevraagd partijen zoals de Ziggo Dome te vragen de ‘schadelijke’ promotie van Bodemboy te stoppen.

Eerder deze week liet de gemeente Diemen al een enorme afbeelding van het album verwijderen van een reclamezuil langs de A1, omdat die ‘niet voldoet aan de normen van de Reclamecodecommissie’. De exploitant van de zuil werd daarop geattendeerd en haalde de megaposter direct weg.

Celstraf

Joey AK (24, echte naam Joël H.) werd eind vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot ruim drie jaar en vier maanden cel voor het ontvoeren, mishandelen en bedreigen van de Amsterdamse Naima N., in het bijzijn van haar dochters van 7 en 3 jaar, het witwassen van 200.000 euro en verboden wapenbezit. De rapper zit op dit moment zijn celstraf uit.

Maandag lanceerde de rapper vanuit de gevangenis zijn debuutalbum. Op het album figureren behalve een aantal andere gedetineerden ook bekende namen als Lijpe, Lil’ Kleine en Boef.

Meer over