Ziggo belooft: aflevering 2 Game of Thrones gaat wél goed

De Nederlandse première van het zevende seizoen van Game of Thrones verliep maandagavond niet zonder problemen. Ziggo belooft beterschap.

Joep School
Game of Thrones Beeld Helen Sloan/HBO
Game of ThronesBeeld Helen Sloan/HBO

"Wij balen ook ontzettend," zegt een woordvoerder van het kabelbedrijf. "De belangstelling was bijzonder groot en mede door een complexiteit in de techniek van de verschillende mediaboxen kon een deel van de abonnees pas later beginnen met kijken."

Kijkcijfers heeft de woordvoerder nog niet.

Voor aflevering twee, die aanstaande maandag wordt uitgezonden, belooft Ziggo beterschap. "Inmiddels hebben we de complexiteit door, dus we kunnen garanderen dat aflevering twee maandag stipt om 21.00 uur voor iedereen klaar staat."

Pas om 23.00 uur
Talloze kijkers zaten maandagavond klaar voor het zevende seizoen van Game of Thrones, waarvan de eerste aflevering om 21.00 uur beschikbaar zou zijn. Maar slechts in enkele gebieden was dat het geval. Pas om 23.00 uur was de eerste episode volgens Ziggo overal en op alle apparaten te bekijken.

Tegen die tijd lieten sommige kijkers op sociale media weten de serie via illegale torrents te hebben bekeken, ongeacht de mindere kwaliteit.

Voor het eerst
Een pijnlijke blunder, aangezien het voor het eerst was dat fans van de serie hun toevlucht exclusief bij Ziggo moesten zoeken.

Voorheen bood HBO de serie bij vrijwel elke Nederlandse aanbieder aan, maar HBO stopte per 1 januari als zelfstandige zender in Nederland, waarop Ziggo de rechten voor de serie verwierf.

Kijkers moesten bovendien een aanvullend abonnement Ziggo Movies & Series (X)L aanschaffen om de serie te bekijken - en dan hadden ze al 385 dagen moeten wachten op een nieuw seizoen.

Lees ook: De winter komt eraan: eindelijk weer Game of Thrones

Meer over