Update

Zeker 14 landen weren animatiefilm Lightyear vanwege lesbische kus

Tot nu toe weigeren veertien Arabische en Aziatische landen om de nieuwe animatiefilm Lightyear van studio Pixar te vertonen. Dat hebben bronnen binnen de filmwereld laten weten aan persbureau Reuters. De kans is groot dat ook China de film niet wil gaan vertonen, omdat twee vrouwen elkaar in de film een kus geven.

ANP
De zoen leidde eerder dit jaar al tot commotie toen medewerkers van Pixar meldden dat de zoen op aandringen van de Amerikaanse tak van Disney uit de film was gehaald.  Beeld PIXAR
De zoen leidde eerder dit jaar al tot commotie toen medewerkers van Pixar meldden dat de zoen op aandringen van de Amerikaanse tak van Disney uit de film was gehaald.Beeld PIXAR

Maandag werd al bekend dat de film niet door de censuur kwam in Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Reuters vermoedt dat ook landen als Egypte, Indonesië, Maleisië en Libanon de animatie weigeren, al is dit nog niet officieel bevestigd.

De film Lightyear is een spin-off van de bekende Toy Story-serie. De landen vallen over het feit dat de beste vriendin van hoofdpersoon Buzz Lightyear een relatie met een andere vrouw heeft.

Lightyear-producent Galyn Susman heeft aan Reuters laten weten dat Pixar weigert om de zoen uit de film te snijden om de film wel ‘geschikt’ te maken voor bijvoorbeeld de Chinese markt. “We gaan niets uit de film halen, zeker niet iets dat van cruciaal belang is voor de film,” aldus Susman.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.