Plus

Welke van de 6 Telefilms moet je dit jaar zien?

In februari en maart zijn weer zes Telefilms te zien op televisie. Zijn de films, speciaal gemaakt voor de NPO, dit jaar de moeite waard?

Jan Pieter Ekker en Joep School
Het Hart van Hadiah Tromp Beeld -
Het Hart van Hadiah TrompBeeld -

Het Hart van Hadiah Tromp

Hadiah Tromp (Chloé Leenheer), dochter van een oer-Hollandse marineofficier en een Jamaicaanse moeder, monstert aan bij de marine nadat haar vriend is vreemdgegaan. Het eigenzinnige meisje kan maar moeilijk aarden in de gedisciplineerde, gesloten omgeving van haar fregat; ze luistert liever thuis naar haar verzameling oude ska platen. Frisse, charmante romcom van Erik de Bruyn, met leuke liedjes en dito choreografieën. (Jan Pieter Ekker)

14 februari, 20.25 uur, NPO 3

Lost & Found Beeld -
Lost & FoundBeeld -

Lost & Found

Lucas Leopold, een literair wonderkind dat het een tikje hoog in zijn bol heeft, hikt al vijf jaar aan tegen zijn tweede roman, die groots en episch moet worden. Op zoek naar inspiratie neemt hij de wijk naar Berlijn, waar hij een oude liefde tegen het lijf loopt. Sfeerrijk coming-of-agedrama over doodsangsten, controle en overgave.

Met mooie rollen van Bram Suijker en Hannah Hoekstra, fijne venijnige dialogen (het scenario is van Johan Fretz) en een prachtig slot op Wakker van Eefje de Visser. (JPE)

21 februari, 20.25 uur, NPO 3

Gelukszoekers Beeld -
GelukszoekersBeeld -

Gelukszoekers

Wat boertige, in polderlicht badende romcom van Hanro Smitsman over een Groningse jongen (nuchter, blond) die als een blok valt voor de bloedmooie, Syrische Faiza, die met haar familie naar Nederland is gevlucht. Zullen de twee elkaar krijgen, terwijl uitzetting dreigt voor de asiel-/gelukszoekers en het Groningse gat door aardbevingen wordt geteisterd? (JPE)

28 februari, 20.25 uur, NPO 3

undefined

Gewoon Vrienden Beeld -
Gewoon VriendenBeeld -

Gewoon Vrienden

Bijzonder geslaagde coming-of-agefilm over afkomst. Yad (Majd Mardo) keert vanuit het Amsterdamse nachtleven terug naar zijn ouders in Almere, terwijl Joris (Joshua Stradowski) juist niet loskomt van het ouderlijk huis.

De twee vinden elkaar via Joris' plat Amsterdams pratende oma Ans (fijne rol van Jenny Arean), bij wie de van oorsprong Syrische Yad schoonmaakt. De twee bouwen in korte tijd een hartstochtelijke band op, maar de liefde laat zich niet sturen. (Joep School)

7 maart, 20.25 uur, NPO 3

Get Lost! Beeld -
Get Lost!Beeld -

Get Lost!

Een redelijk klassieke romcom in de wereld van de keuzestress. #livethelifeyouwant. Trouwen met je vaste verkering? Toch nog een tijdje reizen? Een vaste baan? De chaotische Fem (Anna Raadsveld) draait zichzelf vast in een web van leugens dat ontstaat uit een opwelling de wijde wereld te ontdekken.

Wat te doen als de koudwatervrees toeslaat? Met humorvolle scènes in een Amsterdams decor, maar net iets te clichématig om echt te blijven plakken. (JS)

14 maart, 20.25 uur, NPO 3

Billy Beeld -
BillyBeeld -

Billy

Het veelbesproken regiedebuut van Theo Maassen is een
aardige tragikomedie waarin buikspreekpop Billy aan de haal gaat met Gerard (Bruno Vanden Broecke). Wat anderen alleen durven te denken, zegt Billy.

Dat zorgt ervoor dat Gerard zelf steeds verder ondersneeuwt. Vanden Broecke, toch geen buikspreker van beroep, zet dat op zo'n manier neer waardoor je gelooft dat Billy daadwerkelijk een eigen willetje heeft, maar de verhaallijnen missen wel wat spanning. (JS)

21 maart, 20.25 uur, NPO 3

Meer over