Weekendtips

Weekendtips: Cristina Branco in Concertgebouw en A day at the park

Of je nou zin hebt om te dansen, naar het witte doek te kijken of juist naar beschilderde doeken; Amsterdam biedt elk weekend tal van evenementen. Maar omdat het weekend nou eenmaal maar twee dagen duurt, helpt Het Parool je met het kiezen van de leukste of bijzonderste evenementen die je dit weekend niet mag missen. Tips van onze redactie.

Redactie
Cristina Branco Beeld Het Parool
Cristina BrancoBeeld Het Parool

FILM // The way way back
Locatie: Eye | 11 tot 17 juli dagelijks om 21.15 uur, behalve maandag en woensdag. Dan begint de film om 19.15 uur
Website
De eerste film in de zomerserie 'Previously Unreleased', met films die ondanks de hoge kwaliteit geen bioscooprelease kregen. De serie opent dit jaar met de Amerikaanse coming-of-agefilm The way way back van Nat Faxon en Jim Rash. Over een tiener, gespeeld door Liam James, die de zomervakantie doorbrengt met zijn moeder, haar aanmatigende vriend en diens dochter. De veertienjarige jongen heeft moeite zijn plek te vinden in het chaotische geheel, maar vindt een onwaarschijnlijke bondgenoot en mentor in de zorgeloze manager (Sam Rockwell) van een waterpretpark waar hij een vakantiebaantje krijgt. De debuterende regisseurs tonen met humor de zoekende jongen in al zijn kwetsbaarheid.

THEATER // De laatste zomer
Locatie: Bostheater, Amsterdamse bos |11 juli tot en met 6 september om 21.30 uur, behalve op zondag en maandag.
Website
Een vrije bewerking van diverse stukken van Goldoni over rijke vrienden die de zomer doorbrengen in luxe en ledigheid. Spel o.a. Yara Alink en Anne Lamsvelt, regie Frances Sanders, muziek Alberto Klein Goldewijk. Bij twijfelachtig weer is vanaf 18:00 uur bekend of de voorstelling doorgaat.

THEATER // Distortion
Locatie: Stadsschouwburg | Zaterdag 12 juli om 20.30 uur
Website

Dit is het laatste weekend van Julidans, het jaarlijkse internationale festival voor moderne dans. De slotvoorstelling is Distortion, de Nederlandse première van een dansstuk van de Argentijnse, in Berlijn woonachtige Constanza Macras. Ze maakte met haar groep Dorky Park een voorstelling met performers van de Hiphop Academy in Hamburg over hoe ze zich staande houden in de grote stad. Na afloop is in de Stasschouwburg het slotfeest. Zie de website voor alle laatste voorstellingen van Julidans op vrijdag 11 en zaterdag 12 juli.

THEATER // Hotel Courage
Locatie: Frascati 4 |
Vrijdag 11 juli om 20.00 uur
Website
Katrien van Beurden maakte met acteurs uit onder andere Palestina, India, de VS en Ghana Hotel Courage, over de vraag: als de wereld een hotel was, wat is daar dan jouw positie? Een benefietvoorstelling ten bate van educatie en theater in allerlei landen. Met onder anderen Palestijnen uit een vluchtelingenkamp, Wende, Nora Fischer en Daphne Bunskoek. Kaarten 35 euro via info@theatrehotelcourage.com

MUZIEK // The Art of the Eyebrow
Locatie: Bimhuis | Zaterdag 12 juli om 20.30 uur
Website
Jazzconcert door een zevenkoppig ensemble met o.a. Tony Roe, Jeffrey Bruinsma, Oene van Geel, Jörg Brinkman, Joris Roelofs. Met drie gerenommeerde jazzstrijkers, een basklarinet, hedendaagse dans en interactieve visuals onder leiding van Tony Roe. Het ensemble presenteert een nieuw project, gecomponeerd naar aanleiding van de North Sea Jazz Compositieopdracht waarvoor Roe begin dit jaar werd uitverkoren.

MUZIEK // Cristina Branco
Locatie: Concertgebouw | Zondag 13 juli om 20.00 uur
Website

Deze Portugese fadozangeres maakte al dertien albums, waarvan het meest recente het bitterzoete Alegria is. Uit vele honderden nummers kiest ze nu haar ideale muzikale universum. Dat verschijnt op drie cd's en u kunt het live horen in Het Concertgebouw. Vreugde, verdriet, herinneringen en prachtige klassieke poëzie, tango's en fado's: ze komen samen in Branco's stem. Cristina Branco bezingt het echte leven, het onvermijdelijke lot en die typisch Portugese melancholie.

KIND // Kees & Koos komen kamperen
Locatie: Bijlmerweide Kinderboerderij | Zaterdag 12 en zondag 13 juli vanaf 11.00 uur
Website
Kees & Koos en andere jeugdtheatermakers brengen voorstellingen vanaf 2 jaar, picknicken, een rommelmarkt en meer. Ook van 16 t/m 20 juli bij Stadsboerderij De Zimmerhoeve en tot en met 17 augustus in meer stadsparken. Zie de website voor alle locaties.

FESTIVAL // A day at the park
Locatie: Amsterdamse bos | Zaterdag 12 juli van 12.00 uur tot 0.00 uur
Website

Circa 35 nationale en internationale dj's en live acts op vijf podia bij het Land van Bosse (Nieuwe Meerlaan 1). De podia hebben klinkende namen als The Grind en Under The Radar. Er is een grote variëteit van pop, soul, house en techno, met op het grote openluchtpodium o.a. Sunnery James & Ryan Marciano, The Magician, Kalkbrenner en uit Nederland gangmakers als Benny Rodrigues en The Opposites. Er is ook een festivalmarkt met straattheater, The sound of Buddha to Buddha en 'dwergwerpen'.

GAY // Prik 8 Year Birthday Party
Locatie: Prik | Zaterdag 12 juli van 18.00 tot 01.00 uur
Website

Feest vanwege het achtjarig bestaan van deze bar in de Spuistraat 109, het café met de slogan 'queer or not - Prik is hot'. Met dj's Gina en Chassy.

EXPOSITIES // Mythe & Muze
Locatie: Loods 6 (KNSM-laan 143) | Zaterdag 12 juli van 17.30 tot 21.00 uur en zondag 13 juli van 13.00 tot 18.00 uur
Website

Een eerbetoon aan de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo naar aanleiding van haar zestigste sterfdag (13 juli). Met werk van circa zestig kunstenaars, onder wie Aatje Veldhoen, Jan Sierhuis, Ans Markus, The London Police en Jacinta Heijmans. De expositie wordt zaterdag geopend door Hedy d'Ancona en de Mexicaanse ambassadeur Eduardo Ibarrola. Zondag draagt een groot aantal dichters voor.
Na dit weekend verhuist de tentoonstelling naar de GO Gallery (Prinsengracht 64), waar de expositie te zien is van 17 juli t/m 31 augustus.

MIX // Nachtrit Hoofdstad Aanspanning
Zaterdag 12 juli vanaf 21.00 uur vanaf De Boelelaan en de Beethovenstraat door de hele binnenstad

Website
Een jaarlijkse rit, 's avonds door de stad, door circa vijftig authentieke rijtuigen van de menvereniging Hoofdstad Aanspanning. De stoet rijdt door het Vondelpark, de Jordaan, om 22.30 uur is er een uitgebreide stop op de Noordermarkt, het tweede deel van de tocht gaat door een ander deel van het centrum en om 00.30 uur worden de rijtuigen terug verwacht.

De laatste zomer Beeld Arash Amsterdam
De laatste zomerBeeld Arash Amsterdam
Distortion Beeld Thomas Aurin
DistortionBeeld Thomas Aurin
Nachtrit Hoofdstad Aanspanning Beeld Het Parool
Nachtrit Hoofdstad AanspanningBeeld Het Parool
Meer over