Wat iedereen wil weten: hoeveel zijn de spullen van Whitney Houston nu waard?

Voor het eerst sinds het overlijden van Whitney Houston op 11 februari van dit jaar, worden er dit weekend spullen van de popdiva geveild. Zo gaan de oorbellen die Houston droeg in de film The Bodyguard onder de hamer.

Redactie
Jurken van Whitney Houston die dit weekend worden geveild. Beeld afp
Jurken van Whitney Houston die dit weekend worden geveild.Beeld afp

Opmerkelijk genoeg stond deze veiling in Los Angeles al gepland, voordat er een einde aan het leven van Houston kwam in een badkuip in Hollywood. De directeur van de veiling, Martin Nolan, vertelde aan ABC News dat de brochure al bijna bij de drukker lag, toen het nieuws van het overlijden van Houston binnenkwam.

'Natuurlijk, zodra ze was overleden, werden we gebeld door mensen die meer items voor de veiling hadden.' Het is nog wel even afwachten hoeveel de spullen van Houston waard zullen zijn. Torenhoge prijzen zoals bijvoorbeeld na het overlijden van Michael Jackson worden niet verwacht.

Nolan: 'Dit is de eerste keer dat spullen van Whitney Houston zullen worden geveild, sinds ze is overleden. De wereldmedia zijn - of eigenlijk: iedereen is - nieuwsgierig om te weten hoe gewild haar spullen eigenlijk zijn.'

Op de veiling worden verder een bolhoed en een wandelstok van Charlie Chaplin, een Supermankostuum, en een van de jassen van Clark Gable uit Gone with the wind geveild.

Meer over