Vrouwen liegen online over gewicht, mannen over carrière

ROTTERDAM - Zes op de tien mensen die actief zijn op datingssites liegt. Vrouwen stellen hun uiterlijk beter voor dan de werkelijkheid, mannen doen dit over hun carrière. Dat blijkt uit een onderzoek van een Nederlands consumentenprogramma.

null Beeld

De onderzoekers van RADAR lieten 6000 Nederlanders aan het woord die de afgelopen twee jaar actief waren op datingsites. Dit schetst echter een slecht beeld van dit soort diensten. Velen zijn ontevreden over de potentiële partners die ze aangeboden krijgen, anderen klagen over het feit dat ze bestookt worden met sms'jes en dat het moeilijk is om een abonnement op te zeggen.

De Nederlanders geven Relatieplanet als betalende site het meeste punten, Parship scoort het slechtst. Verder blijkt uit de enquête dat de meeste mannen (acht keer meer dan vrouwen) die actief zijn op gratis sites enkel avontuurtje willen. De dames zijn hier vooral op zoek naar een vaste relatie. Slechts één op de acht mensen die een date hadden, zegt dat het profiel van zijn date overeenkomt met de werkelijkheid. 65 procent vindt dat dit soort sites te veel geld vragen voor de geleverde diensten. (BVDL)

Meer over