Voorlaatste uitzending DWDD in het teken van Abdelhak Nouri

De een-na-laatste uitzending van De Wereld Draait Door zal donderdagavond in het teken staan van Abdelhak Nouri. Aan tafel zitten de vader en broers van Nouri, en Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Steven Bergwijn, die nog met hem samengespeeld hebben.

Het Parool
Abdelhak Nouri. Beeld ANP
Abdelhak Nouri.Beeld ANP

Ook neemt auteur Khalid Kasem plaats aan tafel. Kasem is naast auteur ook advocaat en vertrouwenspersoon van de familie Nouri. Vrijdag verschijnt het boek Abdelhak Nouri, een onvervulde droom dat hij heeft geschreven. Het gaat over de weg die het migrantengezin heeft afgelegd en hoe de jonge Abdelhak als persoon was. Ook komt het ongeluk uitgebreid aan bod en de nasleep ervan.

In juli 2017 kreeg Nouri last van hartritmestoornissen tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen in Oostenrijk. De talentvolle speler werd op het veld gereanimeerd en naar een Oostenrijks ziekenhuis gebracht waar zwaar hersenletsel werd geconstateerd, waarschijnlijk veroorzaakt door zuurstoftekort. Sindsdien verkeert Nouri in subcomateuze toestand.

Tafelheer tijdens de een-na-laatste uitzending van Matthijs van Nieuwkerk is Humberto Tan. Ook zullen Ali B, die zijn zoontje naar Nouri vernoemde, en Douwe Bob een lied ten gehore brengen dat ze speciaal voor de voetballer schreven.

Meer over