Verschillende musea brengen werk Isaac Israëls

Op vijf locaties in Den Haag en Scheveningen is deze zomer werk te zien van kunstenaar Isaac Israëls (1865-1934). De zomermanifestatie toont een groot aantal schilderijen en aquarellen van zijn hand. Vele waren nooit eerder te zien voor het publiek.

ANP/ Redactie
Panorama Mesdag is één van de musea die werk van Israëls tentoonstelt. © ANP Beeld
Panorama Mesdag is één van de musea die werk van Israëls tentoonstelt. © ANP

Het Haags Historisch Museum, Panorama Mesdag, Muzee Scheveningen, het Louis Couperus Museum en het Haags Gemeentearchief doen mee. De exposities vinden plaats in de periode van 2 juni tot en met 23 september. Israëls staat bekend als een van de grootste impressionisten van de 20e eeuw.

In het Haags Historisch Museum worden 55 werken geëxposeerd van de kunstenaar over het Haagse stads- en uitgaansleven. Het Louis Couperus Museum laat aan de hand van portretten van tijdgenoten de kring zien rondom Israëls en Couperus en Muzee Scheveningen richt zich op de mondaine badplaats uit die tijd door de ogen van de schilder.

Panorama Mesdag toont zijn beroemde vrouwenportretten en het Haags Gemeentearchief exposeert foto's, prenten en tekeningen van Israëls en zijn omgeving in het stadhuis.

Meer over