Vernieuwde GayKrant vanaf vrijdag in de winkel als opiniemagazine

'LHBT-waakhond in medialand die politici en beslissers in de gaten houdt'. Dat is de slogan van de vernieuwde GayKrant die vrijdag in de winkel ligt. Woensdag wordt het eerste nummer overhandigd aan Boris Dittrich, Eunice den Hoedt (COC) en Frits Huffnagel tijdens de Nederlandse première van de film Behind The Candelabra.

Redactie
De vernieuwd GayKrant vaart onder het motto 'scherpzinnig & saamhorig'. Beeld De GayKrant
De vernieuwd GayKrant vaart onder het motto 'scherpzinnig & saamhorig'.Beeld De GayKrant

De GayKrant maakt een doorstart als maandblad over politiek, maatschappij en cultuur. Het moet de spreekbuis worden voor iedereen die zich inzet voor de rechten van LHBT's (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) in Nederland én in de wereld.

In het eerste nummer publiceert de vernieuwde GayKrant onder andere een interview met minister Timmermans, een portret van Turks-Nederlandse homo's en een artikel over de stand van zaken omtrent het lesbisch ouderschap.

De GayKrant werd in 1979 opgericht door Henk Krol. In maart van 2012 ging het blad failliet door tegenvallende verkoopcijfers. Gay glossy Winq, internetbedrijf Gay Group en televisiezender OUTTV hebben gezorgd voor de doorstart.

Meer over