Valerie Trouet wint met natuurboek Jan Wolkers Prijs

De Jan Wolkers Prijs 2020, de prijs voor het beste natuurboek, gaat dit jaar naar het boek ‘Wat bomen ons vertellen’ van Valerie Trouet. De prijs is zondagochtend uitgereikt tijdens een live-uitzending van het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels.

ANP
. Beeld Shutterstock
.Beeld Shutterstock

‘Wat bomen ons vertellen’ gaat over wat je kunt leren over de geschiedenis en klimaatverandering door het bestuderen van jaarringen van bomen. Juryvoorzitter Jean-Pierre Geelen noemde de winnaar een kundig auteur die de lezer als enthousiaste gids met nieuwe ogen leert kijken. Bovendien schuwt Trouet ‘de eigen mening over een aantal hoogst actuele, zeer nijpende kwesties bepaald niet, en weet die vaardig en overtuigend onder woorden te brengen’.

Er waren nog vier genomineerden voor deze achtste editie van de Jan Wolkers Prijs. De prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. Het gaat om 5000 euro en een originele tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek.

De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Daniel Gulpers (Vroege Vogels).

Meer over