Tweede seizoen van De Luizenmoeder begint

Het tweede seizoen van de populaire comedyserie De Luizenmoeder begint zondagavond.

ANP
De cast van de Luizenmoeder op de rode loper voorafgaand aan het Gouden Televizier-Ring Gala 2018 in AFAS Live. Beeld anp
De cast van de Luizenmoeder op de rode loper voorafgaand aan het Gouden Televizier-Ring Gala 2018 in AFAS Live.Beeld anp

De belevenissen van Juf Ank (Ilse Warringa), schooldirecteur Anton (Diederik Ebbinge) en moeder Hannah (Jennifer Hoffman) op basisschool De Klimop bleken vorig jaar een kijkcijferkanon. In de nieuwe reeks keren de vertrouwde gezichten terug en zijn er ook enkele nieuwkomers.

Zo spelen Walid Benmbarek en Dunya Khayam het koppel Amir en Esma, wier zoontje Ahmed op de school komt. In het nieuwe schooljaar op De Klimop is Hannah benoemd tot klassenmoeder en is juf Ank met haar leerlingen overgegaan naar groep 4.

5 miljoen kijkers
Verder treedt er een nieuw veiligheidsbeleid in werking, ontstaat er commotie over het kerst- en paasfeest en neemt juf Helma afscheid.

Sommige afleveringen van de hitserie trokken vorig seizoen, inclusief online terugkijken, bijna 5 miljoen kijkers. De serie won diverse prijzen, waaronder een Zilveren Nipkowschijf, een Zilveren Televisie-ster en een Gouden Kalf voor beste actrice.

De AVROTROS-serie is te zien om 20.25 uur op NPO 3.

Meer over