Tim Hofman en Arjen Lubach maken kans op social awards

Tim Hofman en Arjen Lubach zijn dit jaar de grote kanshebbers bij de uitreiking van De Beste Social Awards. Beide presentatoren zijn drie keer genomineerd.

ANP/BuzzE
Tim Hofman. Beeld ANP
Tim Hofman.Beeld ANP

Dat bleek maandag bij de bekendmaking van de genomineerden voor de vierde editie van De Beste Social Awards.

Hofman en Lubach nemen het alleen in de categorie Beste BN'er tegen elkaar op. Ook Chantal Janzen, Martin Garrix, Georgina Verbaan, Elle Bandita, Fred van Leer en Freek Vonk dingen mee naar die Beste Social Award.

Lubach maakt met zijn satirische programma Zondag met Lubach bovendien kans op de prijzen voor Beste Inhaker en Beste Video. Hofman is in de race in twee nieuwe categorieën: Beste YouTuber en Beste Snapchatter.

Klaas Dijkhoff
Ook de categorie Beste Politicus is nieuw. Daar gaat de strijd tussen D66-leider Alexander Pechtold, GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver, ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers, SP-Kamerlid en oud-raadslid uit Amsterdam Peter Kwint en VVD'er en Slimste mens Klaas Dijkhoff.

Wie met een De Beste Social Award naar huis gaat, wordt op 8 juni bekend tijdens een uitreiking in Amsterdam. Vanaf maandag kan twee weken lang worden gestemd op de genomineerden via de website van De Beste Social Awards. Vorig jaar brachten 140.000 mensen hun stem uit. Initiatiefnemer Diederik Broekhuizen denkt dat te gaan overtreffen. "We vermoeden daar dit jaar dubbel en dwars overheen te gaan."

Lees ook: Trump-filmpje uit Zondag met Lubach gaat de wereld over

Meer over