Tim Fransen wint Leids Cabaret Festival

Tim Fransen heeft het Leids Cabaret Festival overtuigend gewonnen. Zowel de jury als het publiek wees de Amsterdammer zaterdagavond aan als winnaar.

redactie

Fransen scoorde met zijn voorstelling 'Het failliet van de moderne tijd'. Een opvallende titel, erkende ook de jury. 'Beetje pretentieus misschien. Maar Tim Fransen maakt alle pretenties helemaal waar', vonden de juryleden.

Ze loofden Fransen om zijn vermogen grappen te verweven tot een samenhangend geheel. Andere kandidaten bleven juist hangen in losse grappen, luidde het oordeel.

De Amsterdammer wist zijn publiek volgens de jury te boeien met zijn 'filosofische beschouwingen over begrippen als vrijheid, eigen verantwoordelijkheid, individualisme en idealen'. De cabaretier imponeerde zijn toehoorders daarbij met zijn presentatie: 'Zo'n abstract en intellectueel pleidooi gaat bij Tim net zo makkelijk over in een betoog over het niet hebben van een bestekla of het bestellen van een glas water.'

Volgens de jury was de keuze voor Fransen dan ook voor de hand liggend. 'We kijken nu al uit naar een avondvullende voorstelling', jubelden de juryleden in hun rapport.

Niet alle lovende woorden waren gereserveerd voor de Amsterdammer. De andere finalisten Maud Vanhauwaert en Bart Melief werden ook uitgebreid geprezen, maar waren niet opgewassen tegen Fransen.

Tim Fransen Beeld timfransen.nl
Tim FransenBeeld timfransen.nl
Meer over