Tienerepos Boyhood bereikt nieuwe mijlpaal

De succesvolle film 'Boyhood' heeft dinsdag een nieuwe mijlpaal bereikt. Het epos van regisseur Richard Linklater heeft in Nederland inmiddels 150.000 bezoekers getrokken.

Ellar Coltrane als Mason Jr. in de film 'Boyhood' Beeld Het Parool
Ellar Coltrane als Mason Jr. in de film 'Boyhood'Beeld Het Parool

Dat heeft distributeur Lumiere bekendgemaakt. Daarmee is 'Boyhood' hard op weg de tot nu toe best bezochte arthousefilm van dit jaar, The Grand Budapest Hotel, te gaan passeren. Opvallend is hoe goed 'Boyhood' het in Utrecht doet; daar is het tienerepos na vier weken nog steeds de best bezochte bioscoopfilm van de stad.

Het verhaal
'Boyhood' gaat over het opgroeien van de jongen Mason. Het maken van het epos, waarin de hoofdrollen worden gespeeld door Ellar Coltrane, Patricia Arquette en Ethan Hawke, duurde twaalf jaar. Regisseur Richard Linklater riep zijn cast en crew elk jaar een paar weken bij elkaar om nieuwe scènes te draaien. Hierdoor worden de personages dus daadwerkelijk ouder naarmate Mason opgroeit.

De film ging eerder dit jaar op het festival van Berlijn in première en won al diverse prijzen. 'Boyhood' kreeg van de Nederlandse critici lyrische recensies. Het epos viel overigens ook goed bij de stemmers van de Academy, die bepalen wie er aan het eind van het jaar Oscar wint.

Meer over