Theodor Holman genomineerd voor Pim Fortuyn Prijs

Paroolcolumnist- en schrijver Theodor Homan is genomineerd voor de Pim Fortuyn Prijs, jaarlijks uitgereikt aan de 'meest Fortuynistische persoon in Nederland'.

Het Parool
Theodor Holman Beeld Marc Driessen
Theodor HolmanBeeld Marc Driessen

Andere kanshebbers dit jaar zijn directeur Yoeri Albrecht van debatcentrum De Balie, schrijver en columnist Özcan Akyol en hoofdredacteur Esther Voet van het Nieuw Israëlitisch Weekblad (NIW). Juryvoorzitter en wethouder in Rotterdam Joost Eerdmans maakte de kanshebbers, "strijders van het vrije woord", zondagochtend bekend in het programma WNL op Zondag.

Holman beschrijft volgens Eerdmans op 'humoristische, bijna cynische wijze" zijn dagelijkse praktijken in Het Parool. Hij is, net als de andere genomineerden, moedig en autonoom en toont lef door een pen te pakken. Holman raakt onderwerpen die anderen liever mijden, aldus Eerdmans. Yoeri Albrecht organiseert "onverschrokken debatten over splijtzwammen van deze tijd".

Het is zondag precies zestien jaar geleden dat toenmalig LPF-leider Pim Fortuyn in Hilversum vermoord werd door Volkert van der G. De naar hem vernoemde prijs is een onderscheiding naar opiniemakers, politici en bestuurders die zijn gedachtegoed volgens de uitreikers het beste uitdragen.

In het verleden ging de prijs naar onder meer Afshin Elian en Leon de Winter. Vorig jaar won columnist Ebru Umar.

Lees alle columns van Theodor Holman in Het Parool terug in het archief.

Meer over