The Voice of Holland meer kijkers dan Televizier-Ring Gala

The Voice of Holland heeft met de eerste en vernieuwde battle-ronde meer kijkers weten te trekken dan het Gouden Televizier-Ring Gala.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Gemiddeld 2.574.000 kijkers stemden vrijdagavond af op RTL4 voor de eerste battles. Gemiddeld 1.687.000 kijkers zagen naar de prijzenregen in Carré, goed voor een tweede plaats in de Dag Top 25 van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het programma College Tour met Robbie Williams op Nederland 3 wist volgens SKO 565.000 aan zich te binden.

De kijkcijfers zijn vergelijbaar met vorig jaar, toen The Voice of Holland de Televizier-Ring won. Ook toen keken er 2,5 miljoen mensen naar de talentenjacht op RTL4, terwijl ruim 1,7 miljoen kijkers hadden afgestemd op het tv-gala op Nederland 1.

Het AVRO-programma Wie is de Mol? won vrijdag de Gouden Televizier-Ring voor beste televisieprogramma van jaar. Linda de Mol en Johnny de Mol werden onderscheiden met de Zilveren Televizier-Ster voor tv-persoonlijkheid van het jaar. Het Sinterklaasjournaal werd onderscheiden met de Gouden Stuiver. Kees Tol won de Televizier Talent Award. Kim-Lian van der Meij presenteerde de 48e editie van het gala.

undefined

Meer over