The Voice nu ook in China

Een zender in het oosten van China gaat nog dit jaar een eigen versie van Talpa's The Voice uitzenden. The Voice of China is de eerste versie van de talentenjacht in het land met de meeste inwoners ter wereld.

Redactie
De Amerikaanse versie van The Voice Beeld ap
De Amerikaanse versie van The VoiceBeeld ap

De productiemaatschappij van John de Mol maakte dit vandaag bekend. De show wordt geproduceerd door Star China in samenwerking met Talpa en zal worden uitgezonden door Zheijang TV, een televisiestation uit Hangzhou, de hoofdstad van de oostelijke provincie Zheijang. Star China produceert in het land ook eigen versies van andere internationale formats als China's Got Talent en Dancing with te Stars.

Het is volgens Talpa één van de oudste TV-zenders van het land en in het weekend de op twee na best bekeken zender van heel China. 'Met een bereik van meer dan 300 miljoen kijkers is Zheijang TV een heel groot netwerk', aldus de producent.

Naar eigen zeggen is Talpa nu de grootste internationale format-leverancier van de Chinese televisie. Zo zijn er al langer Chinese versies van Ik Hou Van Holland, Sing It, en Dating In The Dark. Sinds begin 2012 wordt Ik Hou Van China wekelijks uitgezonden door Hubei TV in Centraal China en zou inmiddels het op vier na best bekeken programma van heel China zijn.

The Voice is een groot succes voor Talpa, de show is momenteel in ongeveer 140 landen op televisie te zien. In belangrijke tv-landen als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië behoort het nu al tot de best scorende programma's. In Nederland begint komend najaar het derde seizoen.

Meer over