Test met nieuw uiterlijk: gaat Twitter op Facebook lijken?

Twitter voert momenteel op kleine schaal een test uit met een nieuw ontwerp voor de profielpagina's van gebruikers. De socialenetwerksite zou qua uiterlijk meer op Facebook en Google+ gaan lijken.

Thomas van der Kolk
Screenshot Mashable Beeld Twitter.com
Screenshot MashableBeeld Twitter.com

Dat meldt technologiesite Mashable, waarvan een van de redacteuren de testversie van de nieuwe profielpagina te zien kreeg. Twitter laat daarin de verticale weergave van tweets los en zet ze in plaats daarvan onder én naast elkaar, waarbij er meer ruimte is voor de weergave van foto's.

Profielfoto
Aan de linkerkant wordt het profiel van de twitteraar weergegeven, terwijl bovenaan, onder de header, onder andere het aantal volgers, het aantal tweets en het aantal geplaatste foto's wordt weergegeven. De profielfoto heeft nieuwe afmetingen gekregen: 1500 x 500 pixels in plaats van 1252 x 626 pixels. Dat betekent dat gebruikers een nieuwe foto zullen moeten uploaden als ze niet willen dat hun avatar er uitgerekt komt uit te zien.

Het is niet duidelijk of en wanneer het nieuwe uiterlijk van Twitter definitief wordt doorgevoerd. Het is een gewoonte van de berichtensite om veranderingen en nieuwe features eerst stilletjes en langere tijd onder een beperkte groep gebruikers te testen.

Twitter is net klaar met het officieel uitrollen van een vernieuwd design naar alle gebruikers, maar dat is minder rigoureus dan de test die Mashable te zien kreeg. Twitter wil niet op de berichtgeving van de site reageren.

Het vernieuwde uiterlijk van Twitter, zoals Mashable-redacteur Matt Petronzio het te zien kreeg. Beeld Twitter.com
Het vernieuwde uiterlijk van Twitter, zoals Mashable-redacteur Matt Petronzio het te zien kreeg.Beeld Twitter.com
Meer over