Nieuws

Teslabaas Elon Musk doet bod van 43 miljard dollar op mediaplatform Twitter

Teslabaas Elon Musk wil het socialmediabedrijf Twitter kopen voor een megabedrag van ruim 43 miljard dollar (ruim 39 miljard euro). Hij vindt dat het platform voor korte berichtjes veel potentie heeft, maar dat die nu nog niet wordt waargemaakt.

Het Parool
Musk is zelf een regelmatige gebruiker van Twitter, hij heeft maar liefst 81 miljoen volgers. Beeld AP
Musk is zelf een regelmatige gebruiker van Twitter, hij heeft maar liefst 81 miljoen volgers.Beeld AP

Musk biedt 54,20 dollar per aandeel. Dat zou 54 procent meer zijn dan de aandelen waard waren op 28 januari, de laatste dag voordat de techmiljardair in Twitter begon te beleggen, schrijft hij in een bij beurswaakhond SEC ingediend document.

Eerder werd al bekend dat Musk zich voor 9 procent had ingekocht in het bedrijf, waarmee hij al de grootste aandeelhouder van Twitter werd. Het bedrijf bood hem een bestuurszetel aan, maar Musk zag dat niet zitten.

De bekendmaking van het bod komt een dag nadat Musk zijn overnamevoorstel in een brief aan Twitter uit de doeken deed. ‘Na mijn belegging realiseer ik me dat dit bedrijf niet zal floreren, noch zijn maatschappelijke taak vervult in zijn huidige vorm. Twitter moet daarom veranderen in een niet-beursgenoteerd bedrijf,’ schreef hij daarin.

Musk is zelf een regelmatige gebruiker van de online berichtendienst. Hij heeft maar liefst 81 miljoen volgers. Slechts zeven mensen hebben er meer.

Vermogen

De succesvolle ondernemer had de afgelopen zomer 170,5 miljoen aandelen in Tesla. De verkoop van 10 procent levert hem zo’n 21 miljard dollar (18,2 miljard euro) op. Tesla is momenteel het waardevolste autobedrijf ter wereld. Musk heeft ook belangen in andere bedrijven, zoals neurotechnologiebedrijf Neuralink en ruimtebedrijf SpaceX. Zijn vermogen wordt door Bloomberg geschat op 338 miljard dollar (ruim 292 miljard euro).

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Meer over