Taylor Swift wint de meeste prijzen op de American Music Awards

Taylor Swift kwam zondagavond in Los Angeles als de grote winnares van de American Music Awards uit de bus. De zangeres won de prijzen voor het favoriete pop-of rockalbum met haar plaat 1989, lied van het jaar met Blank Space en werd verkozen tot favoriete eigentijdse artiest.

Taylor Swift tijdens een optreden in juni. Beeld anp
Taylor Swift tijdens een optreden in juni.Beeld anp

In de categorie favoriete vrouwelijke pop- of rockartiest werd Taylor verslagen door Ariana Grande. Ook in de categorie artiest van het jaar wist Taylor, die vanwege haar wereldtournee afwezig was, haar nominatie niet te verzilveren. Deze felbegeerde award ging naar de boyband One Direction, die verder de prijs voor het favoriete duo of groep won.

Nicki Minaj en The Weeknd wonnen ook twee prijzen elk. Nicki kreeg de awards voor de favoriete rap- of hiphopartiest en die voor het favoriete rap- of hiphopalbum, met haar plaat The Pinkprint. Daarmee versloeg ze Drake en J. Cole. The Weeknd won de prijzen voor de favoriete mannelijke soul- of R&B-artiest en het favoriete soul- of R&B-album, met de plaat Beauty Behind The Madness.

Overige awards waren voor onder anderen Carrie Underwood (favoriete countryzangeres), Sam Hunt (nieuwe artiest), Enrique Iglesias (favoriete Latin-artiest), Ed Sheeran (favoriete mannelijke pop- of rockartiest) en Rihanna (favoriete vrouwelijke soul- of R&B-artiest). Jennifer Lopez praatte het evenement aan elkaar en prijzen werden uitgedeeld door onder anderen Prince en Kylie Jenner.

Meer over