Tamara winnares van Hollands Next Top Model

Tamara is gisteravond de winnares geworden van Hollands Next Top Model. Ze stond in de finale tegenover Elise en versloeg eerder ook Michelle en Riquelle.

Miranda de Sain
null Beeld anp
Beeld anp

'Ik voel me geweldig, mijn droom is eindelijk uitgekomen. Ik weet niet wat ik moet zeggen,' zei de 19-jarige Tamara geëmotioneerd over haar overwinning. De finale werd live uitgezonden vanuit Studio 21 in Hilversum.

De juryleden, bestaande uit presentatrice/model/schrijfster Daphne Deckers, stylist Bastiaan van Schaik, modefotograaf Paul Berends en catwalkcoach Mariana Verkerk, waren het unaniem met elkaar eens.

Tamara krijgt een contract ter waarde van 75.000 euro. Ook zal ze te zien zijn in reclamecampagnes van Max Factor en Zalando.

Tijdens de show moesten de modellen in spe onder meer lopen in lingerie en op zeer hoge hakken. Ook droegen ze robes van ontwerper Addy van den Krommenacker. Daarnaast verschenen ook eerdere deelneemsters en winnaressen op de catwalk, waaronder Kim Feenstra, de winnares van 2007. Verder waren er optredens van onder andere Taio Cruz.

De finale was zoals ieder jaar de best bekeken aflevering van het seizoen. Gisteravond werd de uitzending door 865.000 mensen bekeken. Vorig jaar keken er nog 809.000 mensen naar de finale van Benelux' Next Top Model.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over