Nieuws

Suzan & Freek, Snelle, Maan en nieuwkomers om in de gaten te houden: dit zijn dit jaar de genomineerden voor de Edisons Pop

Het duo Suzan & Freek, rapper Snelle en zangeres Maan zijn grote kanshebbers bij de komende uitreikingen van de Edisons Pop 2022. Ze zijn genomineerd in diverse categorieën.

Het Parool
Suzan & Freek. Beeld ANP
Suzan & Freek.Beeld ANP

Er zijn Edisons Pop in elf categorieën met elk drie genomineerden. De prijzen worden 11 april uitgereikt in het Afas Theater in Leusden. De genomineerden werden gekozen door een vakjury onder leiding van Spotifybaas Wilbert Mutsaers, die ook de uiteindelijke winnaars zal bepalen.

In de algemene categorie pop zijn Suzan & Freek, Snelle en zangeres Davina Michelle genomineerd. Ook genomineerd zijn Suzan & Freek in de categorie Nederlandstalig, waar ze het opnemen tegen Maan en de groep Racoon.

In de categorie album zijn Suzan & Freek samen met Snelle en producer $hirak genomineerd. Voor hun duet Blijven slapen zijn Snelle en Maan ook genomineerd in de categorie song, net als de zangeressen S10 en Meau.

Er zijn ook prijzen voor beste rock, hiphop, video, alternative, dance, nieuwkomer, Hollands en videoclip. Onder anderen Jett Rebel, Chef’Special, Frenna, Martin Garrix, Lijoe, S10, Goldband, Son Mieux, Gerard Joling en Froukje maken kans op een beeldje.

Flemming en Meau

De Amsterdamse groep Claw Boys Claw, genomineerd in de categorie rock voor hun album Kite, draait al bijna veertig jaar mee. Aan het begin van hun carrière staan de genomineerden in de categorie nieuwkomers: Antoon, Flemming en Meau.

Naast voorzitter Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux) bestaat de jury uit Coco Hermans (Radio 538), Daniel Dekker (NPO Radio 5/MAX), Fernando Halman (FunX), Hester Carvalho (NRC), Martijn Biemans (Qmusic) en Max van Bossé (Melkweg).

De Edison, de oudste muziekprijs in Nederland, wordt sinds 1960 uitgereikt. De beeldjes worden uitgereikt in de genres klassiek, jazz en pop.

Meer over