'Stones klaar om weer op tournee te gaan'

Rolling Stones-gitarist Ron Wood heeft laten doorschemeren dat de band klaar is om dit jaar weer op tournee te gaan. De band bestaat dit jaar 50 jaar, eerder al liet drummer Charlie Watts ook al weten dat de band tourneeplannen heeft.

Coen Brandhorst
Ron Wood. Beeld getty
Ron Wood.Beeld getty

Wood vertelt dit aan het Engelse tijdschrift Radio Times. 'De band wil weer gaan spelen, zou het niet mooi zijn? Ik weet nog niet precies wat er gaat gebeuren, maar we voelen het als een verplichting aan onze fans, bij de mijlpaal van ons 50-jarig bestaan', aldus Wood.

Geslachtsdeel
Zanger Mick Jagger en gitarist Keith Richards hadden vorig jaar al gesprekken over hoe de band het jubileum zou gaan invullen. Die gesprekken kwamen abrupt ten einde toen de biografie van Richards uitkwam. Daarin maakte Richards opmerking over het naar verluidt kleine geslachtsdeel van Jagger.

De zanger was niet gecharmeerd van de passage. Of de twee inmiddels weer on speaking terms zijn is niet bekend, maar het zou een belangrijk struikelblok voor een hernieuwde tournee kunnen vormen. De laatste keer dat de Stones optraden was in 2007, tijdens de 'A Bigger Bang' tour.

Meer over