Kunsttips

Stadswandelingen met Arcam en op reis met Kamagurka

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool

Het Nieuwste van de Stad

Een wandeling door de Houthavens Beeld Marc_Koehler
Een wandeling door de HouthavensBeeld Marc_Koehler

Architectuurcentrum Amsterdam houdt sinds deze maand wekelijks, weer of geen weer, zomerwandelingen in Amsterdam. Deelnemers verkennen op zondag nieuwe buurten waar sinds kort wordt gewerkt, gerecreëerd en gewoond. De gids loodst u tijdens de anderhalf uur durende wandeling langs de architectonische hoogtepunten. Zondag staat IJburg op het programma, waar de rondleiding langs de befaamde Behabrug tot het laatste opgespoten eiland voert. Deze wandeling vindt ook op 7 en 21 juli plaats. Een ­andere bestemming is de Zuidas op 11 augustus en 15 september. In dit zakendistrict, wonen en leven sinds enige tijd ook mensen zonder een blauw maatpak. Op 9 juni, 14 juli en 4 augustus wordt NDSM verkend. Verder staan in de planning Houthaven (2 juni, 1 en 8 september), Buiksloterham (16 en 30 juni, 18 augustus) en Amstelkwartier (23 juni, 28 juli, 25 augustus). Alle wandelingen beginnen om 14.00 uur.

Op reis met Kamagurka en De Haan

Op reis met Kamagurka en De Haan Beeld geen
Op reis met Kamagurka en De HaanBeeld geen

Patty Morgan Showroom aan de Schaafstraat 21 verandert 24, 25 en 26 mei in Airport Noord. Kunstenaars Kamagurka (Luc Zeebroek) en Willem de Haan openen hier een tijdelijke tentoonstelling. De showroom bij metrostation Noorderpark richten zij in als de eerste vertrekhal van dit ­stadsdeel.

Broedplaats watergraafsmeer

KOCH Broedplaats Beeld Renata Chede
KOCH BroedplaatsBeeld Renata Chede

Watergraafsmeer krijgt de nieuwe creatieve broedplaats Koch. Vandaag openen de deuren van deze Buurtkamer, om 17.00 uur. Initiatiefnemer stichting Urban Resort heeft op het Robert Kochplantsoen een plek gecreëerd waar kunstenaars en ondernemers uit de buurt samen kunnen komen.

Kunstroutes Spiegelkwartier

Spiegelkwartier Beeld UIG via Getty Images
SpiegelkwartierBeeld UIG via Getty Images

Dit weekend organiseert The Amsterdam Trail en The May Art&Antiques Weekend twee kunstwandelingen door het Spiegelkwartier. Wandeling The Tribal Trail gaat langs de galeries met niet-westerse kunst, zoals Galerie Lemaire. Daarnaast is er een route langs twintig galeries uit het Spiegelkwartier met onder meer SmithDavidson Gallery.

Meer over