Nieuws

Spotifybaas Wilbert Mutsaers koninklijk onderscheiden

Wilbert Mutsaers is zondag koninklijk onderscheiden vanwege zijn inzet in de Nederlandse muziekwereld. In zijn 25-jarig werkjubileum heeft Mutsaers zich ingezet voor vele Nederlandse artiesten en de muzieksector, aldus de gemeente Amsterdam.

Jasper Knegt
Wilbert Mutsaers. Beeld Maarten Steenvoort
Wilbert Mutsaers.Beeld Maarten Steenvoort

Mutsaers kreeg de onderscheiding uitgereikt door locoburgemeester Touria Meliani vanwege zijn inzet voor de Nederlandse muzieksector en het Nederlands (pop)muziektalent. Volgens de gemeente is hij een vaandeldrager van de Nederlandse popmuziek.

Mustsaers is zelf ondersteboven van de onderscheiding en bedankt iedereen die er aan bijgedragen heeft. “Ik ben nog helemaal in de war van de onderscheiding,” vertelt Mutsaers telefonisch. “Ik dacht dat ik naar een tv-opname van kerstliedjes ging in Felix Meritis.”

Spotify

Momenteel is Wilbert Mutsaers verantwoordelijk voor het muziekbeleid van Spotify in Nederland en België. Deze positie gebruikt hij, volgens de gemeente, om Nederlands talent een podium te bieden en festivals zoals Lowlands een breed platform te bieden.

Wilbert Mutsaers was van 2009 tot 2016 zendermanager op 3FM. In deze tijd heeft hij miljoenen opgehaald met de actiedagen Serious Request om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor het Rode Kruis. Hierna is hij een jaar CEO geweest van Mojo. Volgens de concertorganisator viel deze korte duur te wijten aan een verschil in inzicht over de toekomst van het bedrijf.

Meer over