Spectre wordt de langste Bond-film ooit

De nieuwe Bond-film Spectre wordt het langste avontuur van de Britse spion ooit. Eerder gingen geruchten dat de 24e film over 007 zelfs meer dan 150 minuten zou duren. Maar op de uitnodiging voor de persvoorstelling die journalisten hebben ontvangen, staat dat de film nu definitief op 148 minuten is geklokt.

De vorige recordhouder was Casino Royale uit 2006 met een respectabele lengte van 144 minuten. Op de derde plaats stond de vorige Bond-film Skyfall, die 143 minuten duurde. Daarvoor was de recordhouder tientallen jaren On Her Majesty's Secret Service met George Lazenby, uit 1969.

Een ander record dat Spectre breekt, is het aantal kopieën waarin de film in Nederland te zien is. Het nieuwe avontuur van 007 gaat draaien in 323 zalen, meer dan anderhalf keer zoveel als voorganger Skyfall. Dit betekent dat Spectre in de eerste week van de release in bijna de helft van alle commerciële bioscoopzalen van Nederland draait.

Blofeld
Spectre draait vanaf 29 oktober in de bioscopen. Daarmee is Nederland één van de eerste landen ter wereld waar de film te zien is. In de film is Daniel Craig voor de vierde keer te zien als 007.

De nieuwe Bond-film is genoemd naar het misdaadsyndicaat van Ernst Stavro Blofeld, de grote aartsvijand van de Britse spion. Fans verwachten dat Christoph Waltz, die in de film de bad guy Oberhausen speelt, uiteindelijk Blofeld of een nakomeling van de oerschurk is. Verder spelen actrices Monica Bellucci en Lea Seydoux mee in de film.

null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over