Spectre trekt meer dan twee miljoen bezoekers

De James Bondfilm Spectre heeft binnen twee maanden in Nederland meer dan twee miljoen bezoekers getrokken. De twee miljoenste bioscoopganger die een kaartje voor de film kocht, werd woensdag verwelkomd in Pathé Maastricht.

Spectre is de zesde bioscoopfilm sinds 1991 die meer dan twee miljoen bezoekers trekt Beeld anp
Spectre is de zesde bioscoopfilm sinds 1991 die meer dan twee miljoen bezoekers trektBeeld anp

Dat hebben Pathé en distributeur Universal Pictures bekendmaakt. Spectre is de zesde bioscoopfilm sinds 1991 die meer dan twee miljoen bezoekers trekt. De laatste was Gooische Vrouwen 2. Qua opbrengst is Spectre ook de meest succesvolle Bondfilm sinds dat jaar; voorganger Skyfall trok nog wel iets meer bezoekers.

De gegevens van het Nederlandse bioscoopbezoek worden sinds 1991 goed gedocumenteerd. Daarom is het niet goed na te gaan of er voor die tijd Bondfilms nog succesvoller zijn geweest, aldus een woordvoerster van Universal.

De top 3 van commercieel meest succesvolle films bestaat nu uit Titanic, Avatar en Spectre. Het bedrag dat Avatar opleverde, bijna 19 miljoen euro, wordt de komende week gepasseerd. Titanic lijkt echter nog steeds ongenaakbaar, met een opbrengst van 23,5 miljoen euro.

Meer over