Spectre is de meest succesvolle Bondfilm ooit

Spectre is de meest succesvolle Bondfilm ooit in Nederland. Afgelopen weekeinde is de opbrengst van dit nieuwe avontuur rond de Britse geheime agent 007 gestegen tot boven de 20 miljoen euro, 9 procent meer dan van Skyfall, de vorige Bond.

Redactie
Spectre is inmiddels in Nederland gezien door 2,15 miljoen mensen. Beeld -
Spectre is inmiddels in Nederland gezien door 2,15 miljoen mensen.Beeld -

Volgens filmmaatschappij Universal lukt het niet vaak om dergelijke recettes binnen te halen. De scheepsrampfilm Titanic, die in 1997 uitkwam, behaalde uiteindelijk een opbrengst van 23,5 miljoen. Spectre is inmiddels in Nederland gezien door 2,15 miljoen mensen. De film draait nog in honderd bioscopen.

De gegevens van het Nederlandse bioscoopbezoek worden sinds 1991 goed bijgehouden. Sinds dat jaar zijn er acht films verschenen rond James Bond. De eerste 007 ooit was Dr. No uit 1962. Tot nu zijn er 24 officiële Bondfilms uitgebracht.

Spectre werd door onze recensent beoordeeld met vier sterren. ‘Hoewel niet iedereen goed uit de verf komt – zoals schurk Christoph Waltz – zijn alle ingrediënten voor een goede Bond meer dan aanwezig’, zo luidt het oordeel van Bart van der Put.

Meer over