Spaans Teatro Real werkt mee aan opening Holland Festival

Het Holland Festival trapt deze zomer af met C(h)oeurs, een nieuwe dansproductie van de Belgische choreograaf Alain Platel. Les Ballets C de la B, het dansgezelschap dat Platel in 1984 heeft opgericht, verzorgt de voorstelling met muziek van Verdi en Wagner.

ANP/Redactie
Het festival wijdt een heel weekend aan het werk van avantgarde-componist John Cage. © ANP Beeld
Het festival wijdt een heel weekend aan het werk van avantgarde-componist John Cage. © ANP

Aan het grootschalige optreden werken ook 150 zangers en muzikanten mee van Teatro Real, het koor en orkest van het gelijknamige operagebouw in de Spaanse hoofdstad Madrid. C(h)oeurs opent op 1 juni de 65e editie van het Holland Festival in Amsterdam. Tot en met 28 juni zijn er op verschillende plekken in Amsterdam vele voorstellingen te zien op het gebied van muziek, dans, opera en theater.

Het festival wijdt een heel weekend aan het theatrale werk van de Amerikaanse componist John Cage, dat nog weinig is uitgevoerd. Binnen de muziekprogrammering neemt de Nederlandse componist Micha Hamel een prominente plaats in met twee nieuwe composities: Requiem en De Rode Kimono. Voor de laatste voorstelling heeft het Stedelijk Museum in Amsterdam een origineel schilderij van Breitner van een meisje in kimono in bruikleen gegeven.

Het festival wordt afgesloten met een concert van het Simón Bolívar Symphony Orchestra uit Venezuela onder leiding van dirigent Gustavo Dudamel. Het is de eerste keer dat het Venezolaanse orkest in Nederland acte de présence geeft.

Meer over