Plus

Silver Metz wint goud bij The Voice Kids

Hij kan zo plat zingen als een dubbeltje, zonder dat het er al te dik bovenop ligt. Het is vet, maar omdat het met vettigheid nauw luistert, precies moddervet genoeg. Vrijdag won de 11-jarige Silver Metz, met eerst een s en aan het eind een z, The Voice Kids.

Het Parool
Silver in actie, hier vorige maand tijdens Holland Zingt Hazes. Beeld anp
Silver in actie, hier vorige maand tijdens Holland Zingt Hazes.Beeld anp

In de finale bleek Silver, zijn ouders hadden slechts één betere artiestennaam kunnen verzinnen, beter dan Sezina, Robin en Ralph. Vrijdagavond zong hij onder meer een duet met zijn coach Ali B.: Ik Huil Alleen Bij Jou van Ali B ft. Diggy Dex.

Voor wie nog niet bekend is met de naam Silver: het in maart 2008 geboren kereltje groeide op in De Pijp. Net als volkszanger André Hazes, met wiens muziek Silver overduidelijk is opgegroeid.

Silver is geen onbekende in 'het wereldje': van november 2016 tot 2017 speelde hij de hoofdrol in de tweede editie van de musical Ciske de Rat. Dankzij deze rol won Silver Metz een Musical Award voor aanstormend talent. Daarmee was hij destijds, nog maar 8 jaar oud, de jongste Musical-Award winnaar ooit. Niet slecht voor iemand die Silver heet.

Benidorm Bastards
In december 2017 speelde Metz de rol van kleine Tim in The Christmas Show. In april 2018 bracht hij in samenwerking met Danny de Munk het nummer Toe nou, kom weer thuis uit. Samen met De Munk zong hij dit nummer in de vier shows van Holland zingt Hazes 2018. Afgelopen maart zong hij in datzelfde programma het nummer Niemand laat zijn eigen kind alleen in een duet Samantha Steenwijk. Deze maand was Silver nog te zien als een jonge versie van Willem Holleeder in het persiflageprogramma De TV Kantine. Tevens speelde hij één van de boefjes in het televisie­programma Benidorm Bastards en de Boefjes.

Dit voorjaar deed Silver auditie bij The Voice Kids met het nummer Kleine jongen van, jawel, André Hazes. Tijdens de eerste seconden van zijn auditie draaiden alle coaches hun stoel om. Hij koos uiteindelijk voor Ali B., met wie hij dus optrad in de finale. Ook zong hij met de Albanees-Amerikaanse zangeres Bebe Rexha.

Vrijdag ging de hashtag #silveropdemiddenstip 'viraal', in een poging om hem Bloed, zweet en tranen te ­laten zingen op 8 mei, voor de Champions Leaguereturn van Ajax tegen Tottenham Hotspur.

Meer over