Sex Pistols brengen 35 jaar oud album opnieuw uit

De Sex Pistols gaan hun 35 jaar oude debuutalbum 'Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols' opnieuw uitbrengen. Hiervoor hebben ze een contract getekend bij Universal Music.

Eric Borsje

'Muziek kan geweldig zijn, als het wordt gemaakt door de besten. De Sex Pistols zijn de beste', zegt zanger Johnny Rotten op de site.

Berucht
De Sex Pistols is een beruchte Engelse punkgroep die grote bekendheid verwierf tussen 1975 en 1978. De groep, aanvankelijk bestaande uit Steve Jones (gitaar), Glen Matlock (basgitaar), Paul Cook (drums) en zanger John Lydon (alias Johnny Rotten), oogstte veel succes mede dankzij promotie in de media, die door de inmiddels overleden manager Malcolm McLaren handig werd gevoed. De band scoorde hits als 'God Save the Queen' en 'Pretty Vacant'.

Matlock werd in 1977 opgevolgd door bassist Sid Vicious, die in 1979 in New York overleed aan een overdosis heroine. Dit betekende het einde van de band.

Reünie
In 1996 volgde een Sex Pistols-reünie met originele bezetting. Ter gelegenheid hiervan werd er een live-album uitgebracht genaamd Filthy Lucre Live.

In 2006 werden de Sex Pistols genomineerd voor de Rock and Roll Hall of Fame, zij weigerden deze nominatie, maar zijn desondanks toch opgenomen.

In 2007 kwam de groep weer bij elkaar voor een nieuwe reünietournee. Ze speelden in 2008 op het Lowlands en op de Lokerse Feesten.

null Beeld
Meer over