Schietpartij in Opsporing Verzocht

Onder een witte doek ligt woensdag in de Bestevaerstraat in Amsterdam-West het lichaam van een man die eerder op de dag op straat werd doodgeschoten. Volgens een aantal media zou het om een liquidatie in de onderwereld gaan. Foto ANP Beeld
Onder een witte doek ligt woensdag in de Bestevaerstraat in Amsterdam-West het lichaam van een man die eerder op de dag op straat werd doodgeschoten. Volgens een aantal media zou het om een liquidatie in de onderwereld gaan. Foto ANP

AMSTERDAM - De politie Amsterdam roept hulp in van het publiek bij de zoektocht naar de dader van een schietpartij waarbij vorige week de 37-jarige Clyde de J. overleed. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak, meldde de politie.

Het onderzoeksteam houdt rekening met allerlei motieven en ook een liquidatie in het criminele circuit. Het schietincident vond plaats op woensdag 4 augustus in de Bestevaerstraat in Amsterdam. Het slachtoffer is een bekende van politie en justitie. Volgens advocaat Bénédicte Ficq is De J. voor zover haar bekend geen grote crimineel. Ze heeft hem in het verleden wel eens bijgestaan in een zaak.

Ficq bevestigde wel dat De J. goed bevriend was met de vorig jaar geliquideerde Boneka Belserang. Die werd begin februari 2009 samen met Yassin Chakor in Leiderdorp doodgeschoten bij een pannenkoekenhuis vlakbij de snelweg A4. Belserang werd veroordeeld tot vijf jaar cel wegens een schietpartij in een Amsterdamse parkeergarage begin 2005.

De politie roept in het televisieprogramma de fietser die na de schietpartij bijna in aanrijding kwam met de vluchtauto, een donkerkleurige Audi, op zich te melden. (ANP)

Meer over