Schaatsen en Friso-nieuws in kijkcijfertop

Nederland heeft gisteren massaal gekeken naar het WK Schaatsen. De prestaties van Sven Kramer, Ireen Wüst en de andere Nederlanders werden door miljoenen gevolgd, blijkt uit de cijfers van de stichting Kijkonderzoek. Het best bekeken werd gisteren overigens het NOS Journaal van 20:00 uur, daar keken bijna drie miljoen mensen naar.

Thijs van Soest
Kramer en Wüst vieren hun WK-titels Beeld anp
Kramer en Wüst vieren hun WK-titelsBeeld anp

Hoewel er zondag de hele dag weinig nieuws te melden was rond de toestand van prins Friso, trokken alle bulletins van de NOS, RTL en SBS veel publiek. De extra bulletins op zondagochtend om 9:00 uur trokken bij elkaar zo'n half miljoen belangstellenden. 's Avonds deed vooral NOS het goed met de journaals van 18:00 en 20:00 uur. SBS' Hart van Nederland trok ruim 1,2 miljoen kijkers.

Maar zoals gezegd was het schaatsen vooral in trek. In gemiddeld anderhalf miljoen huishoudens stond de televisie de hele dag op Nederland 1. Uitschieters waren de 10 kilometer van Sven Kramer (2,2 miljoen kijkers) en de 1500 meter (1,8 miljoen). Van de overige programma's werden Bananasplit, de TV Show en Van Kooten en De Bie sloegen weer toe het best bekeken.

Meer over