SBS zendt veelbesproken documentaire over Diana uit

De documentaire Diana: De Geheime Tapes is op woensdag 30 augustus te zien op SBS6. In Engeland is de veelbesproken film met niet eerder vertoond beeldmateriaal zondag te zien op Channel 4, ondanks een felle campagne van onder anderen de broer van Lady Di om de vertoning tegen te houden.

ANP
Prinses Diana en prins Charles Beeld epa
Prinses Diana en prins CharlesBeeld epa

In De Geheime Tapes spreekt Diana zelf openhartig over haar huwelijk met prins Charles, hun seksleven en zijn minnares. Het gaat om privéopnames door Diana's spraakcoach. Tegenstanders van het uitzenden van de beelden stellen dat het openbaren van privémateriaal kwetsend is voor de nabestaanden en Diana's privacy schendt.

Charles Spencer, Diana's broer, probeert uit alle macht het vertonen van de beelden door Channel 4 tegen te houden. Een woordvoerster van SBS laat weten dat de Nederlandse vertoning daar niet van afhangt. "Wij hebben overigens van de distributeur begrepen dat de film hoe dan ook zondag te zien is op Channel 4."

SBS wist ook de hand te leggen op Diana: The People's Princess, met beelden van de begrafenis en interviews met zoons Harry en William, broer Charles, oud-premier Tony Blair en voorlichter Alastair Campbell. Die documentaire wordt op 27 augustus uitgezonden door de BBC en is donderdag 31 augustus te zien op SBS6.

Meer over