Samsung onthult waterdichte Galaxy S7 en S7 Edge

Samsung heeft zondagavond op het Mobile World Congress in Barcelona de twee nieuwste versies van de Galaxy onthuld: de S7 en de S7 Edge. De smartphones van de Zuid-Koreaanse techgigant hebben betere camera's en zijn waterbestendig.

De smartphones hebben betere camera's en zijn waterbestendig. Beeld Samsung
De smartphones hebben betere camera's en zijn waterbestendig.Beeld Samsung

Samsung belooft een snellere en scherpere camera dan die op de iPhone 6s. De S7 en de S7 Edge hebben aan de achterkant een 12 megapixel-camera. Dit is minder dan bij vorige versies, maar de kwaliteit van het beeld is er erg op vooruit gegaan dankzij een groter diafragma en meer pixels. Foto's maken in het donker moet daardoor geen probleem zijn. Bovendien stelt de camera veel sneller scherp dan de iPhone 6s dankzij een nieuw systeem.

De mogelijkheid tot uitbreiding van het geheugen en de waterbestendigheid, populaire kenmerken van de S5, keren terug. De S7 heeft een 5,1 inch-scherm en de Edge is uitgerust met een 5,5 inch-scherm. De toestellen hebben 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte, met de mogelijkheid tot uitbreiding van het geheugen met een microSD-kaart. Daarnaast zijn de nieuwe Galaxy's dus waterbestendig. De smartphones kunnen een halfuur op een diepte van 1,5 meter overleven.

Altijd aan
Daarnaast heeft de S7, net als de eerder op de dag gelanceerde G5 van LG, een scherm dat altijd aan staat. Dat betekent dat het toestel altijd tijd, datum en notificaties toont, zelfs als het uitgeschakeld is. Een gebruiker kan zo gemiste oproepen of afspraakjes en ongelezen sms'jes of mails zien. Het zal niet veel vragen van de accu, aldus Samsung. Dankzij een slim algoritme in het amoled-scherm weet de smartphone wanneer het in de broekzak zit en zal het scherm op zwart gaan.

De nieuwste vlaggenschepen van Samsung zullen te verkrijgen zijn in het zwart, goud, zilver en wit. De S7 en S7 Edge liggen vanaf 11 maart in Nederland in de winkels.

Meer over