Sacha Baron Cohen ook als The Dictator welkom bij Oscars

Vlak voor de uitreiking van de Oscars lijkt het relletje dat was ontstaan tussen acteur Sacha Baron Cohen en de organisatie van de filmprijzen dan toch opgelost. Baron Cohen is gewoon welkom bij de Oscars, ook als hij verkleed gaat als hoofdpersonage van zijn nieuwe komedie The Dictator. Dat schrijft de Amerikaanse website Deadline.com.

Redactie
Sacha Baron Cohen als generaal Aladeen. © Youtube Beeld
Sacha Baron Cohen als generaal Aladeen. © Youtube

Eerder deze week liet de Academy of Motion Picture Arts and Sciences weten absoluut geen zin te hebben in de door Baron Cohen aangekondigde promotiestunt voor The Dictator. Daarop slingerde Cohens nieuwste typetje, de Noord-Afrikaanse generaal Aladeen, een officiële toespraak de ether in. Daarin vergeleek hij de Academy met een stelletje zionisten en dreigde hij met 'onvoorstelbare gevolgen' als hij geen officiële uitnodiging kreeg.

Nadat hij vernam dat hij toch welkom is, reageerde hij verheugd op de Twitteraccount van The Dictator. 'Wij hebben gezegevierd. We hebben gewonnen van de zionistische slangen van Hollywood. Wat ik wil zeggen, is dat de Academy zich heeft overgegeven en twee tickets en een parkeerpas heeft gestuurd.'

Meer over