Nieuws

S10 heeft genoten van ‘beste optreden van haar leven’: ‘Alleen teleurgesteld in positie’

Stien den Hollander (S10) belandde uiteindelijk op de elfde plaats tijdens het liedjesfestijn in Turijn. ‘Ik ben een beetje teleurgesteld over de positie, maar het is geweldig geweest.’

Alexander van Eenennaam en Mark den Blanken
S10. Beeld ANP
S10.Beeld ANP

Lange tijd mocht S10 hopen op een klassering in de top tien. Bij de jury belandde ze met haar nummer De Diepte uiteindelijk op een achtste plek. Het mooiste moment van de uitslag zat in de staart voor de Nederlandse zangeres. “Die twaalf punten van Italië, dat was mooi,” vertelt ze. Het gastland was als laatste aan de beurt om de jurypunten uit te delen en gaf dus de volle mep aan Nederland.

Bij de televoters, die massaal voor Oekraïne kozen, eindigde ze ‘slechts’ op de veertiende plek. “Of ik daar teleurgesteld over ben? Dat kon ik niet echt inschatten, wat dat zou zijn,” zegt ze bij haar hotel vlak na de finale. Ze gaat nu eerst een biertje drinken. “Dat is alweer even geleden.”

S10 kijkt heel positief terug op haar tijd in Turijn. “Ik heb het zo naar mijn zin gehad. Ik heb het beste optreden in mijn leven gedaan. Ik ben een beetje teleurgesteld over de positie, maar het was geweldig. Ik heb de beste week van mijn leven gehad.”

In de halve finale eindigde S10 overigens nog als tweede, boven een aantal landen die nu boven haar stonden. Alleen Oekraïne scoorde dinsdag in de halve finale meer punten dan Nederland.

Drie miljoen kijkers voor finale songfestival met S10

Ruim drie miljoen mensen keken zaterdagavond naar de finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn, meldt Stichting KijkOnderzoek. Dat is een stuk minder dan vorig jaar, toen er ruim 5,4 miljoen mensen naar de deelname van Jeangu Macrooy keken. S10, die dit jaar namens Nederland uitkwam met haar lied De Diepte, eindigde op de elfde plek.

Vorig jaar was de best bekeken finale sinds 2002, waarschijnlijk ook omdat het evenement toen in Rotterdam werd georganiseerd. Deze titel stond op naam van de editie van 2014, toen The Common Linnets Nederland vertegenwoordigde. Toen keken er 5,1 miljoen Nederlanders. De finale van het Eurovisie Songfestival werd in 2019, toen Duncan Laurence ervoor zorgde dat Nederland won, bekeken door 4,4 miljoen kijkers.

Meer over