RTL viert 20-jarig bestaan

Het programma De TV-Kantine, waarin Carlo Boszhard en Irene Moors parodieën verzorgen, blikt bijvoorbeeld terug op de programma's die in de loop der jaren bij RTL werden uitgezonden. Foto ANP Beeld
Het programma De TV-Kantine, waarin Carlo Boszhard en Irene Moors parodieën verzorgen, blikt bijvoorbeeld terug op de programma's die in de loop der jaren bij RTL werden uitgezonden. Foto ANP

HILVERSUM - RTL Nederland (RTL4, 5, 7 en 8) bestaat vrijdag twintig jaar. Op 2 oktober 1989 zette de commerciële televisie namelijk voet aan Nederlandse wal. Aanvankelijk onder de noemer RTL Véronique, maar een jaar later werd de zender omgedoopt tot RTL4. Dat tv-station groeide later uit tot een 'family of stations'.

De zendergroep viert de mijlpaal met een feestmaand waarin diverse programma's van weleer opnieuw de revue passeren. Dat vertelde een RTL-woordvoerder maandag.

Het programma De TV-Kantine, waarin Carlo Boszhard en Irene Moors parodieën verzorgen, blikt bijvoorbeeld terug op de programma's die in de loop der jaren bij RTL werden uitgezonden. Dat programma, 'De TV-Kantine: 20 Jaar RTL', is vrijdagavond te zien. Een dag later wordt overdag teruggeblikt op het populaire kinderprogramma Telekids. (ANP)

Meer over