RTL-presentatie afgeblazen na dood cameraman

BAARN - De jaarlijkse presentatie van de RTL-programma's in Baarn is dinsdag wegens de dood van cameraman Stan Storimans geschrapt. Topman Bert Habets van RTL sprak van een zwarte dag.

Habets, de opvolger van Fons van Westerloo, omschreef de omgekomen cameraman als een geliefd collega. Hij werkte al twintig jaar voor het station. ''Op de redactie heerst grote verslagenheid'', aldus Habets.

Storimans kwam om bij een bombardement in Georgië. Verslaggever Jeroen Akkermans raakte lichtgewond. Habets zei dat de familie op de hoogte is gebracht. ''Op dit moment wordt alles in het werk gesteld om Stan en Jeroen zo snel mogelijk naar Nederland te halen'', aldus Habets.

Hij noemde het ongepast om onder deze omstandigheden de geplande presentatie van de winterprogramma's van de vier RTL-zenders te laten doorgaan. Tijdens de presentatie biedt het bedrijf de medewerkers en de media een blik in de programma's die het komend seizoen worden uitgezonden. Onder de aanwezigen waren onder meer programamakers als Wendy van Dijk en Robert ten Brink. (ANP)

Meer over