'RTL-ploeg reed niet in konvooi'

HILVERSUM - Cameraman Stan Storimans en correspondent Jeroen Akkermans van RTL Nieuws reden niet in een konvooi in de Georgische stad Gori toen ze door een aanval werden getroffen, zoals eerder werd gedacht.
Volgens de zegsman van RTL waren ze samen met enkele andere journalisten een buurt in Gori aan het bekijken die niet per se als gevaarlijk bekend stond. ,,Het gevaar kwam geheel onverwacht'', aldus de woordvoerder. Storimans (39) overleed ter plekke. Akkermans kreeg een scherf in zijn been.
De twee waren dinsdagochtend rond 06.00 uur vanuit de Georgische hoofdstad Tbilisi naar Gori vertrokken om verslag te doen van het conflict tussen Rusland en Georgië om Zuid-Ossetië. Rond 08.30 uur belde Akkermans ontredderd naar de redactie van RTL Nieuws om te zeggen dat Storimans was omgekomen, aldus de RTL-zegsman.

Privékliniek

Jeroen Akkermans en het lichaam van Storimans zijn met hulp van de Nederlandse ambassadeur in Georgië naar een privékliniek in Tbilisi gebracht. Akkermans is daar behandeld aan zijn verwondingen. Hij is er fysiek redelijk aan toe, aldus de woordvoerder.
Reinoud Broekhuijsen, oud-correspondent in Moskou, en een eindredacteur van RTL Nieuws zijn dinsdag naar Tbilisi gereisd om Akkermans en het stoffelijk overschot van Storimans zo snel mogelijk naar Nederland te halen. Het is onduidelijk hoe lang dat gaat duren. (ANP)

Meer over