RTL gaat niet verder met Danny de Munk als panellid na aangifte vanwege verkrachting

Danny de Munk zal niet te zien zijn als panellid in een nieuw seizoen van I can see your voice. Dat bevestigt RTL. Dinsdag werd bekend dat er aangifte vanwege verkrachting gedaan tegen de zanger.

Mark den Blanken
Danny de Munk. Beeld ANP Kippa
Danny de Munk.Beeld ANP Kippa

“We hebben het met Danny besproken en zijn het er met elkaar over eens dat hij onder deze omstandigheden niet zal deelnemen als panellid aan het programma,” meldt RTL.

Dinsdag kwam naar buiten dat een vrouw, die tussen 2007 en 2008 samenwerkte met Danny de Munk in de musical Ciske de Rat, aangifte heeft gedaan wegens verkrachting. De artiest ontkent via zijn advocaat die aantijgingen.

Toch gaat RTL niet verder met hem tijdens I can see your voice. “Het onderzoek naar de aangifte valt samen met de start van de opnameperiode van een nieuw seizoen ICSYV,” laat een woordvoerder weten. “We hebben het met Danny besproken en zijn het er met elkaar over eens dat hij onder deze omstandigheden niet zal deelnemen als panellid aan het programma. Dat betekent dat we voor dit seizoen op zoek gaan naar iemand anders.”

Talpa liet woensdag eerder weten dat de aangifte geen gevolg heeft voor het programma De Hollandse Nieuwe, waarin De Munk een van de juryleden is. Die show is reeds opgenomen.

Meer over