Nieuws

Ronnie Spector, popicoon en voorvrouw van The Ronettes, overleden

De Amerikaanse zangeres Ronnie Spector, bekend van de meidengroep The Ronettes, overleed woensdag op 78-jarige leeftijd. De familie van Spector laat weten dat ze is overleden na een korte strijd tegen kanker.

Het Parool
Ronnie Spector (1943-2022) was de voorvrouw van The Ronettes. Beeld Getty Images
Ronnie Spector (1943-2022) was de voorvrouw van The Ronettes.Beeld Getty Images

De zangeres, die werd geboren als Veronica Bennett, richtte eind jaren vijftig The Ronettes op, samen met haar oudere zus en hun nicht. De groep, die uiteindelijk in 1974 uit elkaar ging, scoorde hits met nummers als Be My Baby, Baby, I Love You en Walking in the Rain.

Producent Phil Spector was verantwoordelijk voor het gros van hun hits. Ronnie was van 1968 tot en met 1974 met hem getrouwd. Jaren later, in 2009, werd Spector voor moord veroordeeld. “Zoals ik al vaak heb gezegd toen hij nog leefde: hij was een briljante producer, maar een slechte echtgenoot,” zei de zangeres na de dood van haar ex-man, bijna een jaar geleden.

Na het einde van The Ronettes bracht Spector ook enkele soloalbums uit, maar ze wist het succes van de groep niet te evenaren. Haar laatste plaat, English Heart, verscheen in 2016.

De zangeres laat haar man Jonathan Greenfield en hun twee zoons achter.

Meer over